https://sbt-test.azurewebsites.net/nl/blog/e/stijging-student-retentie

Verhoog Student Retention, Enthousiasme, & Confidence

Door Kristy Littlehale

Vind deze en andere hulpmiddelen voor groot leraar in onze Education Blog!


Als lerares Engels op een middelbare school in een technische school voor beroepsonderwijs, zie ik uit de eerste hand de voordelen van visueel leren en praktische opdrachten voor mijn studenten. Wanneer mijn kinderen Storyboard That, zie ik enorme sprongen in hun retentie , enthousiasme en vertrouwen . Toen ik afgelopen zomer voor Storyboard That begon te schrijven, kreeg ik tot het afgelopen schooljaar geen kans om de vruchten van mijn werk te zien toen ik de software in mijn klas begon te gebruiken. In mijn gedachten wist ik wat het platform mijn studenten kon bieden: het is visueel, het geeft ze een lineaire manier om een ​​verhaal te vertellen, het is gemakkelijker te bewerken dan een poster, enz. Maar ik vond snel dat Storyboard That zoveel onverwachte voordelen bevatte voor mijn kinderen dat ik nog MEER enthousiast werd over het gebruik ervan!Maak een Storyboard 

(Hiermee start u een gratis proefperiode van 2 weken - geen creditcard nodig)


behoud

Een lezing die ik elk jaar met mijn senioren doe is het Mesopotamische werk, The Epic of Gilgamesh , en elk jaar is het een strijd om hen de inhoud te laten onthouden omdat, nou, het boek is niet het meest opwindende stukje literatuur ooit. Dit jaar gebruikte ik de heroïsche reis Storyboard That assignment en ik ontdekte dat mijn kinderen zich zelfs in januari, of de finaletijd in mei, meer elementen van het verhaal herinnerden dan ooit tevoren in mijn vorige lessen. Bovendien, toen ik de borden omhoog trok als beoordeling voor het eindexamen, was het een geweldige geheugen-jogger! Mijn kinderen hoefden niet elke individuele beschrijving te lezen - ze zagen alleen de foto's en onthouden de grootste plotten van het verhaal. Hieronder is een verkort voorbeeld zoals van de boards die ze bedachten:


Epic of Gilgamesh Example
Epic of Gilgamesh Example

Voorbeeld

Pas dit storyboard aan

(Hiermee start u een gratis proefperiode van 2 weken - geen creditcard nodig)Maak een Storyboard 

(Hiermee start u een gratis proefperiode van 2 weken - geen creditcard nodig)Enthousiasme

Veel van mijn studenten zijn hands-on studenten en de meesten zijn technisch onderlegd, dus het combineren van deze beide elementen maakte hun dag vrij goed! Mijn kinderen zijn dol op het uitkiezen van hun eigen scènes, het aanpassen van hun personages, poseren, dingen bijsnijden en gooien in leuke tekst bubbels. Ze werken nauw samen met de tekst, maar beseffen het niet eens! Er waren veel gevallen waarin de bel zou rinkelen en ze zouden verdwaasd opkijken van hun computers en beseffen dat een heel blok hen voorbij was gegaan en dat het tijd was om te vertrekken!

Veel van mijn studenten zijn ook echt creatief geworden en sommigen hebben grappige dingen in hun platen verwerkt! (Wie wist dat leren nog steeds leuk kan zijn op de middelbare school ?!) Hier zijn enkele voorbeelden die lijken op de borden die ze hebben gemaakt:


Maak een Storyboard 

(Hiermee start u een gratis proefperiode van 2 weken - geen creditcard nodig)Vertrouwen

Een verrassend en onverwacht voordeel van het gebruik van Storyboard That in mijn klas was dat toen het tijd was om hun storyboards te presenteren, veel van mijn kinderen er enorm veel vertrouwen in hadden! Voor de studenten die niet zo goed zijn in tekenen (zoals ik), Storyboard That hen op een niveau visueel speelveld bracht met hun meer artistiek ingestelde peers. Voor de studenten die moeite hebben met schrijven, hoefden ze geen hele dia of Powerpoint-presentatie in te vullen; in plaats daarvan konden ze een dialoog en korte blurbs toevoegen en toch hun taak uitvoeren. Ik vroeg de studenten om minstens één artistiek element op te merken dat ze tijdens hun presentaties verwerkten, of het nu een zoom en bijsnijden was, een schaduw, gelaagdheid, het toevoegen van gloed aan de maan, etc. Dit leidde ertoe dat studenten meer enthousiast waren over het delen van een cool ding. Ze deden het, of ze werden enthousiast over iets cools dat hun klasgenoten deden. Bovendien zal niet elk storyboard hetzelfde zijn - en dat is OK! Ik kan nog steeds vaststellen dat de kinderen begrijpen wat ik nodig heb om te weten, ook al verschillen ze enigszins in hun aanpak en resultaten.


BONUS! Eenvoudige vervangingsplannen

Voor mij moet ik zeggen dat ik best enthousiast was om Storyboard That te gebruiken toen ik onverwacht ziek werd in februari met de griep. Midden in de nacht raakte ik me ervan bewust dat ik niets voor mijn eerstejaars alleen kon doen omdat we ons op een lastig punt in het curriculum bevonden. Verder dan dat, had ik ze nodig om zich voor de vervanger te gedragen . Ik heb me snel aangemeld bij mijn Storyboard That docentendashboard en een opdracht voor mijn studenten gemaakt.

Ik liet hen het korte verhaal " The Interlopers " van Saki lezen en ik zette een plotdiagramsjabloon op. (We waren in het midden van To Kill A Mockingbird en we zouden binnenkort verhaallijnen voor romans bespreken, dus een kort overzicht werkte!) De studenten kwamen binnen, openden hun Chromebooks, zagen mijn e-mail, meldden zich aan bij Storyboard That, en snel aan de slag. Ze vonden mijn sjabloon en mijn instructies. Ze lezen het verhaal samen in hun groepen en splitsen zich vervolgens af om aan hun eigen plotdiagrammen te werken. Studenten die niet klaar waren, konden het mee naar huis nemen! Het is zo gemakkelijk voor hen om te gebruiken en plezier te hebben. Het beste deel is dat er geen disciplinaire tips voor me waren toen ik terugkwam, en ik kon de vorderingen van studenten thuis controleren. Hier zijn enkele voorbeelden zoals de verschillende versies van "Climax" uit het verhaal dat resulteerde (en ze waren allemaal geldig!):


Interlopers Different Climax Examples
Interlopers Different Climax Examples

Voorbeeld

Pas dit storyboard aan

(Hiermee start u een gratis proefperiode van 2 weken - geen creditcard nodig)Maak een Storyboard 

(Hiermee start u een gratis proefperiode van 2 weken - geen creditcard nodig)Over de auteur


Ik geef nu ongeveer 8 jaar 9-12 ELA les. Ik werk momenteel op een technische vakschool ten zuiden van Boston, MA, en ik heb studenten van alle niveaus, vaardigheden en leerstijlen. Uniek aan onze school is onze populatie van studenten die visuele en hands-on studenten zijn - dit heeft in feite veel van mijn lessen verrijkt, en heeft me geholpen om op heel verschillende manieren over literatuur na te denken!
Maak een Storyboard 

(Hiermee start u een gratis proefperiode van 2 weken - geen creditcard nodig)Hulp Share Storyboard That!

Lees meer van onze blog

Leraar Favorieten

Haal het meeste uit Storyboard That met deze geweldige functies!

Classroom Features

Tijdens uw 14-dagen gratis trial, zal u en uw leerlingen volledige toegang tot alle de klas functies.

 • Onbeperkt Storyboards met maximaal 100 cellen
 • Persoonlijke Leraar Dashboard
 • Ondersteuning voor Google Sign On

Photos for Class

Gemakkelijk te vinden dat perfecte foto dankzij de integratie met Photos for Class .

 • Miljoenen Creative Commons-foto's
 • Automatisch aangehaald bij gebruik
 • Maakt storyboards POP

Krachtige export

Nadat je storyboard is gemaakt, kun je het eenvoudig exporteren naar storyboard-cellen met een hoge resolutie, PDF, diavoorstelling en nog veel meer!

 • Exporteren naar PowerPoint, Keynote of Google Presentaties
 • Upload naar uw blog, wiki, e-mail of sociale media
 • Maak klasposters en aangepaste printables

presentatie Ready

Snel omslaan elke storyboard in een presentatie om onmiddellijk feedback te krijgen!

 • One Click live diavoorstellingen
 • Exporteren naar PowerPoint (Keynote, en Google Presentaties compatibel)
 • Maak een nieuwe presentatie net zo gemakkelijk na bewerkingen
Start Mijn Gratis Proefleraar

Op Zoek Naar Meer?

Controleer de rest van onze Leraar Gidsen en lesplannen!
Onze Affiches op ZazzleOnze Lessen Over Teachers Pay LeerkrachtenClever Logo Google Classroom-logo Student Privacy Pledge signatory
https://sbt-test.azurewebsites.net/nl/blog/e/stijging-student-retentie
© 2020 - Clever Prototypes, LLC - Alle rechten voorbehouden.
Start My Free Trial
Ontdek Onze Artikelen en Voorbeelden

Hulpbronnen voor leerkrachten

LesplannenWerkbladsjablonenPoster-sjablonenStoryboard-sjablonen

Filmbronnen

FilmbronnenVideomarketing

Geïllustreerde gidsen

ZakelijkOnderwijs
Probeer ook Onze Andere Sites!

Photos for Class - Zoeken naar School-Safe, Creative Commons Foto's! (Het Cites Zelfs voor u!)
Quick Rubric - gemakkelijk Zorg and Share goed uitziende Rubrieken!
Liever een andere taal?

•   (English) Increase Student Engagement, Enthusiasm, & Confidence   •   (Español) Aumentar la Retención, el Entusiasmo y la Confianza de los Estudiantes   •   (Français) Augmenter la Rétention, L'enthousiasme et la Confiance des Étudiants   •   (Deutsch) Erhöhen Student Retention, Begeisterung, und Vertrauen   •   (Italiana) Aumentare Student Ritenzione, Entusiasmo, Fiducia &   •   (Nederlands) Verhoog Student Retention, Enthousiasme, & Confidence   •   (Português) Aumentar a Retenção do Aluno, Entusiasmo e Confiança   •   (עברית) שפר את שימור סטודנטים, התלהבות, & אמון   •   (العَرَبِيَّة) زيادة الطالب الاحتفاظ، الحماس، والثقة   •   (हिन्दी) छात्र प्रतिधारण, उत्साह, और विश्वास बढ़ाएं   •   (ру́сский язы́к) Повысить Удержание Студентов, Энтузиазм и Уверенность   •   (Dansk) Forøg Student Retention, Entusiasme, og Tillid   •   (Svenska) Öka Student Retention, Entusiasm och Förtroende   •   (Suomi) Lisätä Opiskelijoiden Säilyttäminen, Innostusta, ja Luottamus   •   (Norsk) Øk Student Retention, Entusiasme, og Confidence   •   (Türkçe) Öğrenci Tutulumunu, Heyecanı ve Güvenini Artırın   •   (Polski) Zwiększenie Retencji Studentów, Entuzjastów i Zaufania   •   (Româna) Creșterea Student de Retenție, Entuziasm, și de Încredere   •   (Ceština) Zvýšení Student Uchovávání, Nadšení, Důvěru &   •   (Slovenský) Zvýšiť Zadržiavanie Študentov, Nadšenie a Dôveru   •   (Magyar) Növekszik Student Megőrzése, a Lelkesedés, és Bizalom   •   (Hrvatski) Povećajte Zadržavanje Učenika, Entuzijazam i Povjerenje   •   (български) Увеличете Задържането на Студентите, Ентусиазма и Доверието   •   (Lietuvos) Didinti Studentų Susilaikymas, Entuziazmas, & Pasitikėjimą   •   (Slovenščina) Povečajte Študent Hrambi, Enthusiasm, & Zaupanje   •   (Latvijas) Palielināt Studentu Saglabāšana, Entuziasmu un Uzticību   •   (eesti) Suurendada Student Säilitamine, Entusiasmi, ja Usaldus