https://sbt-test.azurewebsites.net/sv/blog/e/ökningen-elev-lagring

Öka Student Retention, Entusiasm och Förtroende

Genom Kristy Littlehale

Hitta detta och andra resurser stor lärare i vår utbildning Blogg!


Som en gymnasielärare i en teknisk teknisk skola ser jag förstklassigt de fördelar som visuellt lärande och hands-on-uppdrag har på mina elever. När mina barn använder Storyboard That ser jag stora hopp i deras behållande , entusiasm och förtroende . Medan jag började skriva för Storyboard That senaste sommaren fick jag inte chansen att se min frukts frukt fram till det gångna skolåret när jag började använda programvaran i mitt klassrum. Jag visste vad plattformen kunde erbjuda mina elever: det är visuellt, det ger dem ett linjärt sätt att berätta en historia, det är lättare att redigera än en affisch etc. Men jag hittade snabbt det Storyboard That innehöll så många oväntade fördelar för mina barn att jag blev ännu mer glad över att använda den!Skapa en Storyboard 

(Detta kommer att starta en 2 veckors gratis prov - inget kreditkort behövs)


Bibehållande

En läsning som jag gör varje år med mina seniorer är det mesopotamiska arbetet Gilgameshs epik och varje år är det en kamp för att få dem att komma ihåg innehållet eftersom boken inte är den mest spännande litteraturen någonsin. I år utnyttjade jag den heroiska resan Storyboard That assignment och jag upptäckte att mina barn i januari eller i finalen ihåg mina barn mer historia än någon av mina tidigare klasser någonsin har. Dessutom, när jag drog upp styrelserna som en granskning för slutprovet var det en bra minne jogger! Mina barn behövde inte läsa varje enskild beskrivning - de såg bara bilderna och kom ihåg de största punkterna i historien. Nedan är ett förkortat exempel som av de styrelser som de kom fram till:


Epic of Gilgamesh Example
Epic of Gilgamesh Example

Exempel

Anpassa denna Storyboard

(Detta kommer att starta en 2 veckors gratis prov - inget kreditkort behövs)Skapa en Storyboard 

(Detta kommer att starta en 2 veckors gratis prov - inget kreditkort behövs)Entusiasm

Många av mina elever är praktiska elever och de flesta är tekniskt kunniga, så att kombinera båda dessa element gjorde ganska mycket sin dag! Mina barn älskar att plocka ut sina egna scener, anpassa sina karaktärer, posera dem, beskära saker och kasta i roliga textbubblor. De jobbar nära texten, men de inser inte ens det! Det fanns många fall där klockan skulle ringa och de skulle titta upp, dazed, från sina datorer och inse att ett helt block hade passerat dem och det var dags att lämna!

Många av mina elever blev verkligen kreativa, och några av dem införde roliga saker i sina styrelser! (Vem visste att det var lärande kunde fortfarande vara kul på gymnasiet?) Här är några exempel som är de styrelser de skapade:


Skapa en Storyboard 

(Detta kommer att starta en 2 veckors gratis prov - inget kreditkort behövs)Förtroende

En överraskande och oväntad fördel med att använda Storyboard That i mitt klassrum att när det kom dags att presentera sina storyboards var så många av mina barn mycket självsäkra! För de elever som inte är så bra på att teckna (som jag), Storyboard That satte dem på ett jämnt visuellt spelplan med sina mer konstnärligt benägna kamrater. För de studenter som kämpar med att skriva, behövde de inte fylla i en hel bild eller Powerpoint-presentation; i stället kan de lägga till dialog och korta blurbs och fortfarande utföra sin uppgift. Jag bad eleverna att notera minst ett konstnärligt element som de införlivade under sina presentationer, oavsett om det var en zoom och grödor, en skugga, skikt, lägga glöd till månen etc. Detta ledde eleverna att vara mer glada över att dela en cool sak de gjorde det, eller det fick dem glada över något coola sina klasskamrater gjorde. Dessutom kommer inte varje storyboard att vara densamma - och det är okej! Jag kan fortfarande bedöma att barnen fattar vad jag behöver dem att veta, även om de skiljer sig något i deras metoder och resultat.


BONUS! Enkla substitutplaner

För mig måste jag säga att jag var ganska glatt att använda Storyboard That när jag oväntat var sjuk i februari med influensa. I en panik i mitten av natten insåg jag att jag inte hade någonting för mina nybörjare att göra på egen hand eftersom vi var på en besvärlig punkt i läroplanen. Utöver det behövde jag dem att bete sig för ersättaren. Jag loggade snabbt in på min Storyboard That teacher-instrumentbräda och skapade ett uppdrag för mina elever.

Jag fick dem att läsa novell " The Interlopers " av Saki, och jag lade fram en plotdiagrammall. (Vi var mitt i Att döda en Mockingbird , och vi skulle snart diskutera pricklinjer för romaner, så att ha en kort recension fungerat!) Studenterna kom in, öppnade sina Chromebooks, såg mitt email, loggade in på Storyboard That, och började snabbt jobba. De hittade min mall och mina instruktioner. De läser historien tillsammans i sina grupper och splittras sedan för att arbeta på egna plotdiagram. Studenter som inte slutförde kan ta hem hem! Det är så lätt för dem att använda och ha kul med. Det bästa är att det inte fanns några disciplinära skrivningar som väntade på mig när jag kom tillbaka, och jag kunde kolla på elevernas framsteg hemifrån. Här är några exempel som olika versioner av "Climax" från berättelsen som resulterade (och alla var giltiga!):


Interlopers Different Climax Examples
Interlopers Different Climax Examples

Exempel

Anpassa denna Storyboard

(Detta kommer att starta en 2 veckors gratis prov - inget kreditkort behövs)Skapa en Storyboard 

(Detta kommer att starta en 2 veckors gratis prov - inget kreditkort behövs)Om författaren


Jag har undervisat 9-12 ELA i ca 8 år nu. Jag jobbar för närvarande i en teknisk teknisk skola söder om Boston, MA, och jag har elever på alla nivåer, förmågor och lärandestilar. Unikt för vår skola är vår befolkning av studenter som är visuella och praktiska elever - det har faktiskt berikat många av mina lektioner och har hjälpt mig att tänka på litteratur på väldigt olika sätt!
Skapa en Storyboard 

(Detta kommer att starta en 2 veckors gratis prov - inget kreditkort behövs)Hjälp Share Storyboard That!

Läs mer av vår blogg

Lärar~~POS=TRUNC Favoriter

Få ut mesta möjliga av Storyboard That med dessa fantastiska funktioner!

klassrums~~POS=TRUNC funktioner

Under din 14-dagars gratis test, kommer du och dina elever har full tillgång till alla klassrum funktioner.

 • Obegränsade Storyboards med upp till 100-celler
 • Personal Teacher Dashboard
 • Stöd för Google Sign On

Photos for Class

Lätt hitta den perfekta foto tack vare integrationen med Photos for Class .

 • Miljontals Creative Commons foton
 • citerad automatiskt när de används
 • Gör storyboards POP

Kraftfull export

När din storyboard är skapad kan du enkelt exportera den till högupplösta storyboardceller, PDF, bildspel och så mycket mer!

 • Exportera till PowerPoint, Keynote eller Google Slides
 • Ladda upp till din blogg, wiki, e-post eller sociala medier
 • Skapa klassrums affischer och anpassade printables

presentation Ready

Snabbt förvandla en storyboard till en presentation att få omedelbar feedback!

 • Ett klick Live bildspel
 • Export till PowerPoint (Keynote, och Google Presentationer kompatibel)
 • Skapa en ny presentation lika lätt efter ändringar
Starta min Gratis Lärarprov

Letar du Efter Mer?

Kolla in resten av våra lärare Guider och lektionsplaneringar!
Våra Affischer på ZazzleVåra Lektioner på Lärare Pay LärareClever Logotyp Google Classroom Logo Student Privacy Pledge signatory
https://sbt-test.azurewebsites.net/sv/blog/e/ökningen-elev-lagring
© 2020 - Clever Prototypes, LLC - Alla rättigheter förbehållna.
Starta My Free Trial
Utforska Våra Artiklar och Exempel

Affärsresurser

Alla affärsartiklarAffärsmallar

Illustrerade guider

FöretagUtbildning
Kolla in vår Andra Webbplatser!

Photos for Class - Sök efter School-Safe, Creative Commons foton! (Det citerar Även för dig!)
Quick Rubric - lätt man gör och Share snygg rubriker!
Föredrar ett annat språk?

•   (English) Increase Student Engagement, Enthusiasm, & Confidence   •   (Español) Aumentar la Retención, el Entusiasmo y la Confianza de los Estudiantes   •   (Français) Augmenter la Rétention, L'enthousiasme et la Confiance des Étudiants   •   (Deutsch) Erhöhen Student Retention, Begeisterung, und Vertrauen   •   (Italiana) Aumentare Student Ritenzione, Entusiasmo, Fiducia &   •   (Nederlands) Verhoog Student Retention, Enthousiasme, & Confidence   •   (Português) Aumentar a Retenção do Aluno, Entusiasmo e Confiança   •   (עברית) שפר את שימור סטודנטים, התלהבות, & אמון   •   (العَرَبِيَّة) زيادة الطالب الاحتفاظ، الحماس، والثقة   •   (हिन्दी) छात्र प्रतिधारण, उत्साह, और विश्वास बढ़ाएं   •   (ру́сский язы́к) Повысить Удержание Студентов, Энтузиазм и Уверенность   •   (Dansk) Forøg Student Retention, Entusiasme, og Tillid   •   (Svenska) Öka Student Retention, Entusiasm och Förtroende   •   (Suomi) Lisätä Opiskelijoiden Säilyttäminen, Innostusta, ja Luottamus   •   (Norsk) Øk Student Retention, Entusiasme, og Confidence   •   (Türkçe) Öğrenci Tutulumunu, Heyecanı ve Güvenini Artırın   •   (Polski) Zwiększenie Retencji Studentów, Entuzjastów i Zaufania   •   (Româna) Creșterea Student de Retenție, Entuziasm, și de Încredere   •   (Ceština) Zvýšení Student Uchovávání, Nadšení, Důvěru &   •   (Slovenský) Zvýšiť Zadržiavanie Študentov, Nadšenie a Dôveru   •   (Magyar) Növekszik Student Megőrzése, a Lelkesedés, és Bizalom   •   (Hrvatski) Povećajte Zadržavanje Učenika, Entuzijazam i Povjerenje   •   (български) Увеличете Задържането на Студентите, Ентусиазма и Доверието   •   (Lietuvos) Didinti Studentų Susilaikymas, Entuziazmas, & Pasitikėjimą   •   (Slovenščina) Povečajte Študent Hrambi, Enthusiasm, & Zaupanje   •   (Latvijas) Palielināt Studentu Saglabāšana, Entuziasmu un Uzticību   •   (eesti) Suurendada Student Säilitamine, Entusiasmi, ja Usaldus